Tjäna pengar till idrottsförening

Hur gör man för att tjäna pengar till idrottsföreningar idag? Jo, oftast så behöver medlemmarna och deras familjer sälja lotter, delikatesser och annat för att få ihop pengar till lagkassan. Det är absolut inget fel med det. Genom att anlita SportFocus så får föreningar ytterligare ett sätt att tjäna pengar - på ett bra sätt.

Många föreningar arrangerar cuper, turneringar och tävlingar. Det är vanligt inom till exempel handboll, fotboll, friidrott, ishockey, innebandy, kampsport (brottning, boxning osv), basket, cykling och motor (motocross, go-cart med mera). Genom att ni som förening anlitar SportFocus till att fotografera era tävlingar så har ni en unik möjlighet att tjäna extra pengar samtidigt som ni på så sätt förser deltagarna och deras föräldrar/närstående med professionella bilder som är tagna av riktiga fotografer.

Såhär funkar det:

  1. Tävlingsledningen/föreningen kontaktar eller kontaktas av SportFocus som får uppdraget att fotografera/dokumentera tävlingen. Föreningens arvode bestäms*.
  2. SportFocus får information samt deltagar- & startlistor av tävlingsledningen i god tid innan tävlingsstart.**
  3. SportFocus skickar ut en för ändamålet lämplig fotograf som fotograferar alla deltagare under tävlingen. Målet är att leverera 3-4 högkvalitativa bilder på varje deltagare.
  4. Tävlingen är slut och bilderna har genomgått vår kvalitetskontroll**, då laddas de upp i album på SportFocus.se
  5. Föreningen får då en delningsbar länk av SportFocus som föreningen enkelt kan distribuera till föräldrar, fans och deltagares närstående.

* Procent av inkomsterna för bilderna som säljs av SportFocus
** Till exempel namn, förening, startnummer och vilken gren
** Färg, ljus och exponering kvalitetssäkras och det säkerställs att inget ser konstigt ut på bilden

Vad kan ni tjäna?

Vad ni som förening tjänar beror helt på hur många bilder som säljs. Nedan ser ni ett räkneexempel som vi tagit fram. Siffrorna är framtagna efter undersökningar vi har gjort med föräldrar till barn som är aktiva inom idrottsföreningar.

Exempel 1.

Ni håller en friidrottstävling med 500 deltagare. Vi fotograferar alla deltagarna "in action". Till exempel vid målgång, när någon kastar spjut eller hoppar över ett hinder. Alla deltagare fastnar på ca 10-12 bilder där vi väljer ut 2-3 bilder som vi anser är bra nog för att publicera och sälja. Vi säger att det finns 2 bilder på alla deltagare vilket ger oss totalt 1000 bilder från tävlingen. Föreningen som arrangerar tävlingen skickar ut till alla deltagare att det finns bilder på SportFocus.se och vi räknar med att cirka 80% av alla deltagarnas föräldrar/närstående ser bilderna. Om vi räknar lågt så köper cirka 50% av föräldrarna/närstående en bild (99:-) vilket ger oss intäkter på 19 800:-. Föreningen får 20% av intäkterna per såld bild vilket i detta fallet ger den arrangerande föreningen 3960:-.

Exempel 2.

80% av föräldrarna/närstående ser bilderna, 50% köper en (1) bild och 25% köper två (2) bilder. Då blir totalsumman 29700:- och föreningen får då 5940:-.

Exempel 3.

80% av föräldrarna/närstående ser bilderna, 50% köper en (1) bild och ni istället har 1000 deltagare. Då får föreningen 7920:-.

Värt att veta

Alla procentsatser är hypotetiska och föreningarnas procentsats är förhandlingsbara.

Hur får föreningen betalt?

Vi rapporterar försäljningssifforna varje månad och ni som förening får betalt genom följande alternativ:

  1. Föreningen skickar en faktura till SportFocus varje månad, kvartal eller vid årets slut.
  2. Föreningen får en summa insatt på sitt konto/bankgiro/plusgiro varje månad, kvartal eller vid årets slut.

Referenser

Vi har fotograferat mängder med idrottsevenemang. Kontakta oss för lista på referenser.

 

Om SportFocus.

SportFocus är en svensk sportbildbyrå som specialiserat sig på att fotografera och dokumentera olika typer av sportevent, idrottstävlingar och mycket mer. SportFocus ägs och drivs av Christoffer Borg Mattisson AB och KA50 Design AB.
Läs mer här: Om oss
Vanliga frågor: Klicka här!
Villkor: Villkor

Kontakta oss

Mail: info@sportfocus.se
Tel: 070-7773603

SportFocus (Christoffer Borg Mattisson AB)
Verkstadsvägen 5
241 38 Eslöv

Senaste evenemangen:


{{collection.name}}

 

Ⓒ Copyright 2018 SportFocus.se (Christoffer Borg Mattisson AB & KA50 Design AB)